Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

dimecres, 25 de novembre del 2009

Les pluges torrencials inunden el nord del Regne Unit

Pluges torrencials van sembrar el caos en algunes zones del nord d'Anglaterra, Escòcia i Gal, provocant trombes d'aigua que van inundar carrers i enderrocar ponts, causant la mort a un policia. L'agent va perdre la vida un dia abans del seu 45 aniversari quan intentava desviar els conductors d'un pont que després va ser arrossegat pel corrent de l'aigua. El primer ministre Gordon Brown va elogiar el policia i el va qualificar de "home heroic i valent". A més va garantir ajuda als equips de salvament. En les últimes 48 hores va caure tan pluja com normalment en un mes. Les comunicacions ferroviàries així com el subministrament elèctric i de gas van quedar interromputs.

La localitat de Cockermouth, al nord-oest d'Anglaterra va resultar especialment afectat pel temporal. Centenars de persones van haver de ser rescatades de les seves vivendes i cases. Un policia de 45 anys va ser donat per desaparegut després que en el matí d'avui un pont resultés destruït per la virulència dels corrents d'aigua. Els bombers van haver de fer servir bots inflables per a circular pels carrers inundades.

En algunes zones d'aquesta localitat l'aigua arribava als 2,5 metres d'alçada. Unes 50 persones van haver de ser evacuades amb helicòpters. Molts no es van adonar de l'abast de la catàstrofe fins que es van posar fora de perill a les teulades de les seves vivendes inundades. Petits rius es van convertir en demolidores trombes d'aigua que van desbordar la seva llera.

A més, es va haver de mobilitzar soldats per assistir a les persones afectades. El nivell de l'aigua va pujar en alguns casos, tan ràpid que les persones no van poder salvar els seus estris. "Mai havia passat una cosa així, l'aigua ha envaït cada casa del carrer principal", va assenyalar Eric Nicholson de Cockermouth. "Ha devastat la ciutat", es va lamentar Michael Dunn, propietari d'un bar.

"Cockermouth trigarà molt de temps en recuperar-se". Mentrestant, el primer ministre Gordon Brown va prometre ajuda del govern. Hordes d'animals van quedar atrapades per les trombes.

També en algunes parts d'Itàlia, Escòcia i Gal es van reportar inundacions, carrers bloquejades, talls d'electricitat i interrupció de les comunicacions per tren. Encara que les pluges van remetre avui, s'esperen més precipitacions pel cap de setmana.

Notícia extreta de: La Vanguardia en català

Pujada per: Alicia Martínez i Cristina Mangas.

dissabte, 21 de novembre del 2009

Poc risc de tsunami per el terratrèmol de Califòrnia de British Columbia


Un gran terratrèmol a les costes de la Colúmbia Britànica aquest matí, no planteja un risc de tsunami important per a Califòrnia, d'acord amb funcionaris federals.

El terratrèmol de magnitud 6,6 va colpejar aquest matí a la regió de les illes Queen Charlotte a la costa oest de Canadà.

No hi va haver informació immediata de ferits o danys.El Centre d'Alerta contra els Tsunamis del Pacífic va dir que "no hi ha amenaça de tsunami destructiu generalitzat que existeix sobre la base de dades històriques i el terratrèmol del tsunami".

Fa dos mesos, un terratrèmol a l'Oceà Pacífic han provocat una advertència sobre l'activitat d'un possible tsunami al sud de Califòrnia, va provocar salvavides per tancar algunes platges. No obstant això, qualsevol augment del nivell de l'aigua era tan petit que ningú ho va notar.

Extret de:Los Angeles Times

Fet per: André Inácio i Irene Perez

dimarts, 10 de novembre del 2009

Primer missatge

Hola!
Aquest blog ha sigut creat pels alumnes de CTMA (Ciències de la Terra i el Medi Ambient) de 1r de Batxillerat B de l'IES Bellulla per tal de fer un arxiu amb tots els riscos geològics que han tingut lloc durant aquest curs 2009/2010.
Si trobes alguna notícia, aquest és el lloc on ha de ser penjada.