Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

diumenge, 31 de gener del 2010

Reallotjats a dos hotels els veïns de 24 habitatges d'Eskoriatza (Gipuzkoa) afectades per una esllavissada

Els veïns de 24 habitatges de quatre portals del carrer Aranburu-Zabala d'Eskoriatza, desallotjats aquest matí al produir-se un despreniment de terres, seran reallotjats a dos hotels d'aquesta localitat guipuscoana, fins que l'Ajuntament determini que poden tornar a casa.

Segons va informar l'Ertzaintza a Europa Press, el corriment de terres, degut a les intenses pluges de les últimes hores, es va produir a les vuit d'aquest matí, trencant la paret i la finestra d'un primer pis i desplaçant el llit d'una habitació, sense que es registressin danys personals.

Les terres caigudes cobreixen el primer pis i quasi arriben al segon del número 26 del carrer Aranburu-Zabala d'Eskoriatza. Per precaució i per evitar més danys, es van desallotjar els veïns de tres portals annexos a l'afectat pel despreniment.

Un tècnic d'atenció d'emergències i personal municipal es van acostar al lloc per examinar els danys. Finalment, l'alcalde va informar que els veïns no podran tornar a casa fins d'aquí a un o dos dies, de manera que seran allotjats en hotels.

Notícia de: Ecodiario

Pujada per: Alicia Martínez i Cristina Mangas

Les plujes poden costar a L.A. 20 milions de dòlars

Els oficials diuen que les plujes de la setmana passada van causar 20 milions de dólars en costs de desperfectes y neteja.

Els officials van fer l'estimació al meeting del "Borad of Supervisors". Els costs inclouen el manteniment i la neteja de les carreteres.

Les tempestes van descarregar més de 6 polgades a algunes parts de la regió.

Una tempesta una mica més moderada es va desplaçar cap al Sud de California. Les "dutxes" nocturnes està previst que continuin, amb cels ennuvlats i un 20% de probabilitats que plogui el dimecres.

Notícia de: Los Angeles Times

Del día: 26 de Gener

Pujada per: Alícia Martínez i Cristina Mangas

dimecres, 27 de gener del 2010

Terratrèmol a Haití



Un terratrèmol de 7 graus en l'escala Richter va sacsejar aquest dimarts a la nit Haití, segons va informar l'Institut Geològic dels Estats Units (USGS). Poc després, tres tremolors, un de 5,9 graus en l'escala Richter, un altre de 5,5 graus i un tercer de 5,1, seguits de més rèpliques menors (sumaven fins a 39 a les 10.00 hora espanyola) van tornar a estremir al país, que va demanar ajuda internacional per pal.liar els danys materials i humans.

L'epicentre del terratrèmol ha estat localitzat a només deu quilòmetres de profunditat ia 16 quilòmetres a l'oest de la capital. Un geofísic de l'Institut Geològic nord-americà (USGS) de Golden, a l'Estat de Colorado, ha indicat que Haití no havia conegut un terratrèmol d'aquesta intensitat des de feia més de 200 anys. "Hi va haver dos tremolors de terra importants en 1750 i 1771, però des d'aleshores no hi havia hagut cap d'aquesta magnitud", va declarar Dale Grant.

Extreta de:http://www.20minutos.es/

Fet per Irene Pérez i André Inácio

dilluns, 11 de gener del 2010

Erupció del Mont St. Helens

Gràcies a l'Alonso, que l'ha mencionat avui a classe, he pensat en penjar el vídeo per tots aquells que no l'hagin vist: