Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

diumenge, 28 de febrer del 2010

El cicló travessa el Cantàbric i causa 50 morts a França




El cicló Xynthia va escombrar ahir, amb ràfegues de vent de més de 200 quilòmetres per hora, els últims racons del golf de Biscaia i va iniciar una cruenta incursió cap a Europa, on en poques hores va deixar el trist balanç de mig centenar de morts a França. Després d’haver mantingut en alerta la meitat nord d’Espanya durant bona part del cap de setmana, la batejada com a tempesta perfecta va deixar rere el seu pas per la península Ibèrica un saldo de tres morts i vuit ferits, a més d’innombrables talls de subministrament elèctric i la cancel·lació de més d’un centenar de vols.
El ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va agrair la prudència i responsabilitat mostrada pels ciutadans, cosa que segons el seu parer va permetre reduir considerablement els riscos. També va alabar l’actuació dels serveis públics i la coordinació que durant les hores d’alerta hi va haver entre les comunitats autònomes i l’Estat, que van posar en marxa un dispositiu que va estar de guàrdia tota la nit de dissabte a diumenge.
A França, el Xynthia es va abatre amb virulència sobre la façana atlàntica, on van morir entre 45 i 50 persones en diferents accidents causats per les fortes ratxes. TRES MORTS A ESPANYA / Malgrat que finalment els efectes del cicló van ser més suaus del que s’esperava, la borrasca va provocar tres morts: la d’una dona a Ourense, que va morir aixafada pel mur d’una finca, i la de dues persones a Burgos, que van perdre la vida en un accident de trànsit després de col·lisionar amb un arbre caigut. Vuit persones més van resultar ferides. Els talls en el subministrament elèctric van afectar 65.000 persones a Castella i Lleó, 60.000 al País Basc i 30.000 a Galícia.
El rècord de vent huracanat es va registrar a Euskadi, on es va arribar als 228 quilòmetres per hora a Orduña (Biscaia). D’igual manera, la tempesta va deixar onades de sis metres a Galícia i al Cantàbric, lluny dels 14,8 metres marcats el gener del 2009.

Penjada per : Patrícia Serván Maestre i Darlyn Antelo

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=691710&idseccio_PK=1021

La xifra provisional de víctimes en el terratrèmol de Xile ja supera els 700 morts

Un dia i mig després del potent terratrèmol de 8,8 graus en l'escala de Richter que va sacsejar Xile la matinada de divendres a dissabte, la xifra de morts s'eleva a 708 i les autoritats temen que pugui continuar augmentant. Els equips de rescat s'esforcen per trobar supervivents entre la runa i el país fa balanç de la tragèdia per tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible. Es calcula que el pitjor sisme que ha viscut el país en els últims cinquanta anys ha deixat prop de dos milions d'afectats. La presidenta del país, Michelle Bachelet, ha anunciat l'estat d'excepció en dues regions. A les zones més afectades, com ara la ciutat de Concepción, han començat les escenes de pillatge.


Notícia de: www.3cat24.cat

Pujada per: André Inácio i Irene Pérez

dilluns, 22 de febrer del 2010

Inundacions i carreteres tallades a les Canàries per un temporal que deixa 200 litres per metre quadrat


Els aiguats estan provocant nombrosos problemes a les illes Canàries. La més afectada és l'illa de Tenerife, on carrers i carreteres s'han desbordat per l'aigua, que ha arrossegat vehicles al seu pas. S'hi han arribat a acumular fins a 200 litres per metre quadrat. Els aiguats han obligat a tallar carreteres i el subministrament elèctric. Els bombers no donen l'abast.

El govern de les illes ha declarat el nivell 2 d'emergència. A l'espera que es realitzi un balanç del cost dels danys, hi ha carreteres completament inundades i amb sots a causa dels despreniments. Moltes platges han quedat destrossades. La pluja primer i un intens onatge després estan provocant també nombrosos problemes en el trànsit marítim. Més d'onze mil llars i negocis de Tenerife, La Gomera i Hierro es van trobar mitja tarda sense electricitat.

Els quatre aeroports de la província de Santa Cruz de Tenerife operen amb normalitat després dels retards i les cancel·lacions a causa del temporal.

Notícia de: www.3cat24.cat

Pujada per: André Inácio i Irene Pérez

diumenge, 21 de febrer del 2010

Inundacions en Jerez de la Frontera

Noranta famílies gaditanas de la zona del Portalillo segueixen desallotjades de les seves cases des del dijous després de les inundacions en Jerez de la Frontera a conseqüència de les abundants pluges que el dijous van deixar precipitacions de fins a 115 litres per metre quadrat i el posterior desbordament del ric Guadalete.(21-2-10)

Notície de: diariodenavarra

Pujada per: Alonso Agüera i Alvaro Pulido

dimarts, 16 de febrer del 2010

Esllavissada a Itàlia

Les intenses pluges caigudes a la zona han provocat el moviment de terres que ha obligat a desallotjar 2.000 persones del poble de San Fratello, a Itàlia. En aquests moments efectius de protecció civil inspeccionen la zona per prevenir possibles nous moviments.

podeu veure el video clicant AQUI

Pujada per: Alonso Agüera i Alvaro Pulido


Un despreniment amenaça un poble de Sicília

Un despreniment de terra a causa de les últimes pluges pot fer desaparèixer per sempre San Fratello, un poble de 2.000 habitants a la província de Messina, a l'illa de Sicília (Itàlia). Les fortes pluges que cauen des de diversos dies sobre Sicília han provocat el desplaçament de terra de la muntanya Nebrodi i durant el cap de setmana van ser evacuades les prop 1.500 persones que viuen al poble sicilià (16/02/2010).

http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100216/desprendimiento-amenaza-pueblo-sicilia/695053.shtml

Notícia de: rtve

Pujada per: Joan Triquell i Edgar Egea

dijous, 4 de febrer del 2010

Les plujes converteixen algunes platjes de L.A. en abocadors

La California del Sud molt sovint és assotada per fortes plujes, les quals fan que els rius arrosseguin tot el que es troben al seu llit i a les vores i ho porten cap als deltes.

Les plujes de la setmana passada han deixat la seva marca a Seal Beach, on es troba la desembocadura del riu San Gabriel, d'uns 120 km de llargària, que comença al bosc nacional de Los Angeles i desemboca a l'oceà Pacífic, passant per Santa Fe.


Notícia de: Los Angeles Times

Del día: 25 de Gener

Pujada per: Alícia Martínez i Cristina Mangas

El personal treballa per netejar les carreteres tancades per neu i gel (Big Bear Valley)

El personal treballa per netejar les carreteres tancades per neu i gel

El personal está treballant durament per restablir l'accés a Big Bear Valley, com també els venedors locals i els residents, que es troben amb carrers nevats, prestatgeries de botigues buides i gasolineres seques.

Les carreteres cap a Big Bear estaven tancades el diumenge a causa de les carreteres impossibles de passar i el temps. Caltrans (California Department of Transportation) va tancar l'auopista 38.

Notícia de: Los Angeles Times

Del día: 25 de Gener

Pujada per: Alícia Martínez i Cristina Mangas