Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

dimarts, 23 de març del 2010

200 morts per l’enfonsament d’una mina a Sierra Leone

Almenys 200 miners van morir ahir per l’enfonsament d’una mina d’or clandestina en una zona remota de Sierra Leone, segons va anunciar ahir el Ministeri de Recursos Minerals d’aquest país.
L’accident es va produir al districte de Bo, al sud del país, a uns 290 quilòmetres de la capital,
Freetown.
«La mina s’ha enfonsat. Unes 200 persones, que hi treballaven il·legalment, no han pogut ser trobades. Hem llançat una operació de recerca entre la runa», va indicar una policia.
La mineria «informal» o «artesanal» és un fenomen habitual als països africans amb recursos miners. Els que la practiquen no acostumen a tenir la formació professional adequada ni tampoc el material que es requeriria per exercir correctament aquesta activitat. Sovint, caven amb
les mans.
Els accidents són freqüents en aquest tipus de pous que no tenen les garanties de seguretat que hi ha a les mines amb enginyeria professional.

EL PERIÓDICO (20/3/10)
Alonso Agüera i Alvaro Pulido

dilluns, 22 de març del 2010

Mor un esquiador per un allau a Osca

L'excursionista era part d'un dels dos grups d'excursionistes, de Madrid i de València, sorpresos ahir per un allau en "el Pico del Aguila", a prop del Candanchú. Dues persones més van resultar ferides com a conseqüència de l'allau.


Alvaro Pulido i Alonso Agüera
Correcció: Alícia Martínez

erupció del volcà Eyjafjallajökull



Vìdeo del volcà Eyjafjallajökull que va entrar en erupció el 21 de març.

André Inácio i Irene Pérez

diumenge, 21 de març del 2010

Un volcà entra en erupció al sud d'Islàndia




Un volcà situat sota la glacera Eyjafjallajökull, al sud d'Islàndia, ha entrat aquesta nit en erupció sense registrar activitat sísmica, segons informa el Servei Meteorològic Islandès. Segons la Policia de la ciutat de Selfoss, ja han començat les operacions d'evacuació d'unes 500 persones de les granges a les localitats veïnes, poc poblades.

Testimonis presencials confirmen l'aparició d'un constant flux de lava procedent de la glacera, informen mitjans locals. El major perill és que l'erupció del volcà produeixi una 'Jökulhlaup', el fenomen segons el qual la lava volcànica en contacte amb la freda tempertura de la glacera, genera inundacions i despreniments de blocs de gel, motiu pel qual el país ha declarat el estat d'emergència.
L'última erupció del volcà situat sota el Eyjafjallajökull es va registrar el 1821.




Notícia de: www.elpais.com

Pujada per: André Inácio i Irene Pérez

divendres, 19 de març del 2010

El temporal obre un forat de 30 metres i talla l'A-92


El temporal de fortes pluges i vents segueix deixant el seu rastre a Andalusia, aquest cop un rastre que alterarà una de les principals vies de trànsit de la comunitat durant tres mesos. Al migdia de dilluns, una esllavissada del terreny per acumulació d'aigua en el quilòmetre 247 a l'altura de Jun (Granada), concretament abans de la sortida de Alfacar, va provocar un esvoranc a la via de 30 metres de longitud i deu de profunditat, per la qual cosa un dels carrils romandrà tancat al trànsit durant entre dos i tres mesos, encara que la circulació estarà garantida a través d'un transfer habilitat en el sentit contrari.

Notícia de: www.elcorreoweb.es


Pujada per: André Inácio i Irene Pérez

dimarts, 9 de març del 2010

El despreniment d'una vessant a Màlaga provoca importants danys a tres habitacles de Casarabonela.

Des de dissabte passat, el CPBM ha realitzat una vintena d' intervencions a catorze municipis de la província.
Efectius del cos de bombers han inspeccionat les cases afectades i han acordonat la zona aconsellant que no accedeixin a elles pel risc de nous despreniments del terreny


Beatriz Gavira/diarioDirecto 08/03/10

Aquest matí ha tingut lloc el despreniment d'una vessant en Casarabonela, Màlaga, que ha afectat a tres habitacles, pel que ha sigut precisada la intervenció del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga (CPBM). Dues de les cases han sofert importants danys pel despreniment, tot i que no s' han produït danys personals.

Els efectius del CPBM han inspeccionat les cases afectades i han acordonat la zona aconsellant, en coordinació amb l'alcalde del municipi, l'accés a les cases pel risc de nous despreniments.
Així mateix, un habitacle de Cuevas de San Marcos ha resultat afectat el passat vespre, al voltant de les 1:10 hores pel trencament d'un mur com a conseqüència de la càrrega d'aigua. Efectius del CPBM han inspeccionat la casa i han informat al propietari del risc de caiguda d'un altre mur, per això els ocupants de la casa han decidit passar la nit a casa d'uns familiars.

Des de dissabte passat, el CPBM ha realitzat una vintena d' intervencions a catorze municipis de la província.

Cristina Mangas i Alícia Marínez

dilluns, 8 de març del 2010

Un terratrèmol de sis graus deixa 51 morts a Turquia.

Un terratrèmol de magnitud 6 va assolar l'est de Turquia en el matí, provocant almenys 51 víctimes mortals i 50 ferides a la província oriental d'Elazig.
En el municipi de Tunceli, a uns 60 quilòmetres de l'epicentre del sisme, els habitants van sortir als carrers després de la tremolor per por de possibles ensorraments.

Les autoritats van situar l'epicentre del terratrèmol de magnitud 6.0 a una profunditat de 6,2 milles a Basyurt-Karakocan. Els equips de socors ja han partit cap a les zones sinistrades.

"Hi ha molta por i pànic entre la població. Ha durat entorn d'un minut. Ens sentim molt forts i tots hem intentat sortir als carrers", comentava Nursel Sengenzer, periodista d'una agència turca destacat a la zona.
L'observatori sismològic Kandilli d'Istanbul va registrar almenys 10 seqüeles del sisme d'entre 2.1 i 4 graus.

Notícia de: elmundo.es
Penjada per: Darly Antelo i Patrícia Serván

dijous, 4 de març del 2010

El terratrèmol de Xile va reduir la durada del dia i va desplaçar l'eix de la Terra



(Xile, abans i després, en la imatge de l'agència aeroespacial del Japó)


El terratrèmol ocorregut el dissabte a Xile, va reduir molt lleument la durada del dia i va desplaçar l'eix de la Terra en vuit centímetres, segons les dades de l'agència espacial nord-americana (NASA).


Notícia de: elmundo.com

Penjada per: Darly Antelo i Patrícia Serván.