Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

divendres, 4 de juny del 2010

Erupcion del volcan tunguragua suspende vuelos entre Peru y Ecuador


Los vuelos entre Quito y Lima fueron suspendidos, así como las operaciones en el aeropuerto de la ciudad costera de Guayaquil, por la emanación de ceniza generada tras la erupción de hoy del volcán Tungurahua, en el centro andino de Ecuador.

El Tungurahua, de 5.016 metros de altitud y situado a 135 kilómetros al sur de Quito, inició su actual proceso eruptivo en 1999 y, desde entonces, ha intercalado periodos de gran actividad con lapsos de relativa calma.

http://www.peruservis.com/erupcion-del-volcan-tunguragua-suspende-vuelos-entre-peru-y-ecuador/


Pujat per Edgar Egea i Joan Triquell

dimarts, 1 de juny del 2010

Centroamèrica xifra en almenys 135 els morts deixats per 'Agatha'.

En aquesta imatge podem observar el forat que ha deixat la tempesta en la ciutat de Guatemala.


Guatemala, El Salvador i Hondures compten els morts deixats per la tempesta tropical 'Agatha' el cap de setmana al seu pas, mentre les xifres parcials situen el nombre de morts en 135 persones i en milers el de damnificats.

L'últim informe de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred) de Guatemala es va fixar en 109 els morts, i en 54 els desapareguts en tot el país, tanmateix, els cossos de socors asseguren que ja són 120 les víctimes mortals.


Penjada per: Patrícia Serván i Darlin Antelo.

http://www.elmundo.es/america/2010/06/01/noticias/1275356177.html


Temor davant l'impacte dels huracans en l'abocament del Golf de Mèxic


Aquest dimarts arrenca oficialment la temporada d'huracans en el Golf de Mèxic. Els pronòstics parlen dels temporals més virulents des del Katrina i els experts no acaben de posar-se d'acord sobre l'impacte que pot tenir sobre l'abocament. Uns expressen el seu temor a autèntiques ones de petroli sobre les costes; uns altres sostenen que les tempestes podrien actuar no obstant això com "dispersants" naturals.


"No farà falta un huracà per a crear problemes; bastarà amb una tempesta tropical', assegura William Hawkins, director del laboratori d'investigació del Golf de Mèxic en la Universitat del Sud de Mississippi. "Un huracà com el Katrina seria el pitjor dels escenaris possibles", alerta per la seva banda Doug Inkley, científic de la National Wildlife Federation: "El petroli seria empès fins a les costes i les marismes. Alteraria la vida vegetal i animal. Seria virtualment impossible de netejar...".


Jane Lubchenco, al capdavant de la Adminsitración Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA), s'ha esforçat no obstant això a mitigar els temors. "Un huracà o una tempesta amb vents superiors a 60 quilòmetres serviria per a agitar l'aigua i beneficiar la 'ruptura' del petroli", assegura Lubchenco. "No crec que un huracà servís per a augmentar la quantitat de petroli en la superfície".

Penjada per: Patrícia Serván i Darlin Antelo

http://www.elmundo.es