Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

dilluns, 17 de gener del 2011

Ja són 633 els morts per les inundacions a Rio de Janeiro


El nombre de morts per les pluges torrencials caigudes en les últimes setmanes sobre l'estat de Rio de Janeiro, al sud-est del Brasil, ha ascendit a 633, segons ha informat avui la Secretaria d'Estat de Salut i Defensa Civil. En aquest context, el governador carioca, Sergio Cabral, ha declarat l'estat de calamitat en set ciutats.

La zona més afectada és Nova Friburgo amb 287 morts, seguida de Teresópolis amb 271. A certa distància se situen Petrópolis amb 56 i Sumidouro, l'alcalde Joares Corguinha, va corregir la xifra de víctimes mortals facilitada fa unes hores per elevar-la a 19.

A més, en total hi ha 7.780 persones evacuades i 6.050 les cases han quedat totalment derruïdes, segons l'últim balanç divulgat per Defensa Civil. No obstant aquestes xifres podrien augmentar ja que els equips de salvament treballen per rescatar els veïns de la zona nord davant el risc que es produeixin nous despreniments.


Pujada per: Edgar Egea i Joan Triquell.

Descubiertos yacimientos de petróleo y gas en el mar de China Meridional

Les noves troballes són clau per garantir la independència i seguretat energètica de la Xina, el creixent consum de recursos energètics segueix depenent massa de les importacions. En els propers cinc anys, la Xina incrementarà la cooperació energètica internacional pel que fa als treballs geològics i establirà una base de dades informativa.

Traduïda al català.

http://spanish.china.org.cn/china/txt/2011-01/17/content_21755696.htm

Pujada per: Edgar Egea i Joan Triquell.