Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

diumenge, 28 de febrer del 2010

El cicló travessa el Cantàbric i causa 50 morts a França




El cicló Xynthia va escombrar ahir, amb ràfegues de vent de més de 200 quilòmetres per hora, els últims racons del golf de Biscaia i va iniciar una cruenta incursió cap a Europa, on en poques hores va deixar el trist balanç de mig centenar de morts a França. Després d’haver mantingut en alerta la meitat nord d’Espanya durant bona part del cap de setmana, la batejada com a tempesta perfecta va deixar rere el seu pas per la península Ibèrica un saldo de tres morts i vuit ferits, a més d’innombrables talls de subministrament elèctric i la cancel·lació de més d’un centenar de vols.
El ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va agrair la prudència i responsabilitat mostrada pels ciutadans, cosa que segons el seu parer va permetre reduir considerablement els riscos. També va alabar l’actuació dels serveis públics i la coordinació que durant les hores d’alerta hi va haver entre les comunitats autònomes i l’Estat, que van posar en marxa un dispositiu que va estar de guàrdia tota la nit de dissabte a diumenge.
A França, el Xynthia es va abatre amb virulència sobre la façana atlàntica, on van morir entre 45 i 50 persones en diferents accidents causats per les fortes ratxes. TRES MORTS A ESPANYA / Malgrat que finalment els efectes del cicló van ser més suaus del que s’esperava, la borrasca va provocar tres morts: la d’una dona a Ourense, que va morir aixafada pel mur d’una finca, i la de dues persones a Burgos, que van perdre la vida en un accident de trànsit després de col·lisionar amb un arbre caigut. Vuit persones més van resultar ferides. Els talls en el subministrament elèctric van afectar 65.000 persones a Castella i Lleó, 60.000 al País Basc i 30.000 a Galícia.
El rècord de vent huracanat es va registrar a Euskadi, on es va arribar als 228 quilòmetres per hora a Orduña (Biscaia). D’igual manera, la tempesta va deixar onades de sis metres a Galícia i al Cantàbric, lluny dels 14,8 metres marcats el gener del 2009.

Penjada per : Patrícia Serván Maestre i Darlyn Antelo

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=691710&idseccio_PK=1021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada