Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

dimecres, 14 d’abril del 2010

Descobrixen les xemeneies volcàniques submarines més profundes del planeta



Una expedició dirigida per científics del Centre Nacional d'Oceanografia en Southampton (Regne Unit) ha descobert les xemeneies volcàniques submarines més profundes del món, conegudes com 'fumaroles negres', d'uns 5.000 metres de profunditat en la depressió de Cayman, en el Carib, segons ha fet públic la pròpia institució en un comunicat.

Els investigadors van utilitzar un vehicle controlat per control remot d'immersió profunda i van descobrir primes espirals de minerals de coure i ferro en el mantell marí, erupcions d'aigua prou calentes per a fondre el plom i uns 800 metres més profundes que les observades amb anterioritat.

Les ventilacions de l'oceà profund són fonts submarines d'aigües extremadament calentes que sorgeixen del jaç del mar. Els investigadors estudien les colònies de criatures que proliferen gràcies a aquestes columnes càlides submarines ja que proporcionen informació sobre la vida marina en el món, la possibilitat de vida en altres planetes i fins i tot sobre com va començar la vida en la Terra.


Penjada per: Patrícia Serván i Darly Antelo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada