Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

dilluns, 31 de maig del 2010

L'erupció volcànica del Pacaya provoca una pluja de sorra

Després que a les 19 hores, va començar un període ininterromput de l'activitat volcànica del Pacaya al qual va començar a llençar lava, cendres en grans quantitats i fins i tot petites roques; els pobladors propers van ser evacuats mentre la pluja de sorra volcànica recobria quasi la totalitat de la ciutat capital.

L'últim esdeveniment similar que es recorda va ocórrer una tarda de març de 1998, el protagonista va ser el mateix: el volcà de Pacaya. Dotze anys després, una violenta erupció del mateix volcà va provocar que una pluja de cendres recobrís gran part del departament de Guatemala i posés en alerta a les autoritats i socorristes.

Després d'una jornada que va estar caracteritzada per les fortes pluges i micro sismes del volcà ubicat al municipi de Palín, Escuintla, va explotar el cràter expulsant cendra i roques que va afectar, en un principi, a les comunitats properes al volcà, però, degut a la força del vent, la pluja de sorra volcànica va cobrir gran part de la capital.

L'últim informe de l'Institut Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia i Hidrologia (Insivumeh) senyala que el volcà de Pacaya, de 2 mil 552 metres sobre el nivell del mar, va augmentar l'expulsió de columnes de gasos i cendres que es desplaça per entre 10 i 12 kilòmetres cap al sud/sud-oest, i afecta les aldees de El Rodeo, El Patrocinio, El Cedro i San Vicente Pacaya.

Pujada per: Cristina Mangas i Alicia Martínez
Del dia: 27/05/10
Extreta de: Prensa Libre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada