Penja aquí les notícies que trobis que tinguin que veure amb els riscos mediambientals!

dilluns, 31 de maig del 2010

Vessament de petroli al golf de Mèxic

Fa dues setmanes que va esclatar una base petrolífera al Golf de Mèxic que ha ocasionat 11 morts i un vessament diari equivalent a 160.000 litres de petroli. La taca actual fa 77 km de llarg per 129 d'ample i ja ha arribat fins la costa de l'estat de Luisiana d'Estats Units, tot i que és probable que ens els propers dies pugui escampar-se fins 4 estats més.

Tots ens recordem ara del famós xapapote de Galícia, de manera que més o menys ens podem fer una idea de què és tot això. Si aquí temíem per la diversitat de marisc de les costes i ries gallegues, en aquest cas d'Estats Units, hi ha l'imminent perill que la taca entri dins la reserva natural de Pass-a-Loutre, amb més de 400 espècies animals i vegetals.
A banda de la problemàtica medi ambiental citada, el petroli no és un recurs energètic del qual ens poguem permetre el luxe malgastar. Tots som conscients que els combustibles fòssils (carbó, petroli i gas natual) s'esgotaran degut l'excessiu ritme de consum, el qual no permet el temps de regeneració necessari.

1 comentari: